Često postavljana pitanja i odgovori

Pronađite odgvore na često postavljana pitanja o našim proizvodima i uslugama. Imate li dodatnih pitanja ili poseban upit?  Kontaktirajte nas preko kontakt forme, putem telefona ili mejla. 

Želite da
saznate
više

Materijal

Da li vaši proizvodi imaju požarnu klasifkaciju?

Naš materijal ima požarnu klasifikaciju B-s1, d0 prema DIN EN 13501-1. Možete da pogledate izveštaj testiranja u download sekciji. U toku proizvodnje, našem ARCHISONIC® materijalu se dodaje protivpožarni materijal. Pogledajte video u kojem ćete videti neverovatan otpor našeg materijala na vatru u odnosu na konkurentski.
Da li ARCHISONIC® takođe može da se koristi kao platno za projekcije?

Da. Akustični materijal ima sličnu površinsku strukturu kao filc, tako da nije glatka, te to može dovesti do nepravilnosti u projekciji. ARCHISONIC® je pogodan za prikazivanje logoa, kratkih animacija, itd. Preporučujemo boju 500 Snow White za tu namenu.
Da li akustični paneli takođe mogu da se koriste kao oglasna tabla?
Koliko je zapravo postojan materijal?
Da li je ARCHISONIC® zaista napravljen od recikliranih materijala?

Sertifikovali smo poreklo PET vlakana koje koristi nezavisni institut i ponosni smo što smo jedini proizvođač na tržištu koji može da prati 100% naše sirovine. ARCHISONIC® zvanično sadrži 60% recikliranih PET flaša.
Da li materijal može da se koristi u vlažnim sredinama kao što su bazeni i saune?

Da, materijal je idealan za tu namenu. Zbog prirode sirovih vlakana, postavka je moguća čak i u veoma vlažnim sredinama bez ikakvih problema. Zbog visoke upijajuće moći, vlaga se apsorbuje, ali se kasnije otpušta bez deformacije ili promene boje. PET vlakna nisu pogodna za razvoj buđi niti sličnih gljivica.
Da li ARCHISONIC® može da se koristi napolju?

Da. Akustična svojstva naročito pogoduju natkrivenim spoljašnjim površinama kao što u lođe, terase ili paviljoni. Zbog visoke upijajuće moći, vlaga se apsorbuje, ali se kasnije otpušta bez deformacije ili promene boje. Isti efekat se vidi na temperaturama u minusu. UV otpornost materijala je isto veoma dobra. PET vlakna nisu pogodna za razvoj buđi niti sličnih gljivica. U slučaju kontaminacije, materijal se može tretirati i čistiti agresivnim hemikalijama bez ikakvih problema.
Da li materijal poprima mirise?

PET vlakna su napravljena da vrlo malo upijaju mirise hrane ili dima. U poređenju sa tekstilom ili vunom, ARCHISONIC® se ponaša neuporedivo bolje.
Da li akustični paneli takođe mogu da se koriste kao green screen, na primer u foto ili filmskom studiju?

Da, bez ikakvih problema uz dobro osvetljenje. Koristite jedan od naših proizvoda sa glatkom površinom (preporučujemo sirov panel).
Kako se popravljaju oštećenja na panelu nastale savijanjem ili pucanjem?

Zbog visokog otpora na toplotu koji poseduje naš materijal, možete koristiti običnu peglu. Važno je da stavite papir za pečenje na oštećeni deo da biste zaštitili materijal.
Da li mogu da se uklone fleke i druge nečistoće?

Za upornu prljavštinu, preporučujemo tretiranje materijala sa hidrogen peroksidom. Nakon 24 časa, biće uklonjene čak i najupornije fleke od kafe ili crnog vina.
Da li materijal može da se dezinfikuje i čisti?

Da, bez ikakvih problema. Naša PET vlakna nisu pogodno tlo za razvoj bakterija i ostalih bacila. Bojena vlakna neće izbledeti čak i kada se koriste agresivna sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Stoga se za čišćenje mogu koristiti alkohol, aldehidi ili aktivni hlor. Za svakodnevno čišćenje preporučujemo upotrebu alkoholnog rastvora (75%), npr. Pantasept (naći neko naše sredstvo ili primer izbrisati). Za dodatni efekat zaštite od mikrobne kontaminacije, takođe se može tretirati Microban preparatom.
Da li se materijal vremenom deformiše, npr. zbog vlage?

Akustični materijal apsorbuje vlagu, ali zahvaljujući kompaktnoj strukturi vlakana, ne treba očekivati deformaciju niti ekspanziju čak i uprkos velikoj količini vlage.
Kako se sirov materijal obrađuje?

Materijal je pogodan za različitu obradu. Mi koristimo ravni ploter za obradu naših proizvoda. Međutim, paneli se takođe mogu obrađivati rezačem, kružnom testerom ili krunskom bušilicom.
[chatbot]